Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
schaap Mniejszy chwast
|
Wysłany: Sro Sty 24, 2018 21:18 Temat postu: Kredyt na rozpoczęcie działalności |
|
|
Moje pytanie brzmi. Gdzie w chwili można uzyskać kredyt na rozwój/rozpoczęcie działalności gospodarczej:
-bez posiadania udokumentowanych dochodów
-bez zabezpieczenia typu nieruchomość/samochód.
-bez wkładu własnego
Potrzebuje 50 000 zł i mam dobry biznes plan napisany przez specjalistę od biznes planu i ubieganiu się o kredyty. Przeszkodą jest to że dużej ilości banków trzeba spełnić co najmniej 1 z w.w warunków.
W niemal wszystkich posiadać zabezpieczeni w postaci nieruchomości/samochodu..
Proszę więc o wymienienie sprawdzonego banku. Słyszałem o niektórych bankach, gdzie podobno można w do 30 000 zł bez spełniania żadnego warunku... Tyle, że w internecie wręcz roi się od negatywnych opinii na temat ich kredytu na ten cel.
Podobno wymagają mnóstwa dokumentów, a sama procedura jest bardzo uciążliwa i długo trwa. Jednocześnie bez gwarancji otrzymania pieniędzy... Sam interesuję się ofertą DB dotyczącą ich kredytów firmowych https://www.deutschebank.pl/klienci-biznesowi/kredyty.html jednak nigdzie nie mogę znaleźć opinii jak wygląda to w ich przypadku
Może być równie dobrze jakakolwiek instytucja po za bankowa instytucja... np jakiś fundusz udzielający kredytu z dofinansowania/funduszy Europejskich, bądź może jakaś prywatna instytucja wspierająca przedsiębiorczość młodych osób...
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz na powyższe pytanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Sty 24, 2018 21:18 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
gipson Większy chwast
|
Wysłany: Sro Sty 24, 2018 21:39 Temat postu: |
|
|
mam nadzieje ze Ci dadza  _________________ http://allred.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
jjusti18 Roślina rzadka
|
Wysłany: Czw Lut 15, 2018 11:53 Temat postu: |
|
|
Fajnie, że planujesz otworzyć własną działalność. Tak przy okazji jak będziesz potrzebować kogoś odpowiedniego do ochrony, sprzątania czy ogólnie będziesz chciał wynająć pracowników możesz zerknąć na stronę http://www.clarsystem.pl . Jakiś czas temu trafiłam na ich ofertę i bardzo mi się spodobała. Sama planuję rozpocząć z nimi współpracę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wariatka90 Roślina uprawna rzadka
|
Wysłany: Wto Lut 27, 2018 11:14 Temat postu: |
|
|
Kiedy już otrzymamy kredyt na rozpoczęcie działalności i zaczniemy działać, to warto zadbać o to, żeby nasze przedsiębiorstwo prężnie się rozwijało. Optymalizacja procesów w firmie http://www.primesoft.pl/pl/optymalizacja-procesów pozwoli nam na znaczenie zmniejszenie strat oraz zwiększenie naszych zysków, a całe funkcjonowanie firmy zostanie udoskonalone. Jest to rozwiązanie zarówno dla małych, średnich jak i większych firm, z którego na pewno warto skorzystać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karmel Chwast
|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2018 21:33 Temat postu: |
|
|
Początki są trudne bo tak naprawdę nie ma jak i gdzie ciąć kosztów. Z kasą też zazwyczaj nie jest za wesoło a banki nie zawsze chcą kredytować początkujących przedsiębiorców. Jednak w Raiffeisen Polbank można już po pół roku działalności wziąć limit kredytowy dla firmy z którego można finansować bieżącą działalność. Jest to kapitalna sprawa dla firmy na dorobku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cycle02 Chwast
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2018 18:00 Temat postu: |
|
|
A może warto w tym obszarze tematycznym popytać znajomych? Moim zdaniem to może być naprawdę dość dobre rozwiązanie  _________________ Odkrywasz maszynę marzeń, ale niestety wisi na niej wielka kartka z napisem NIECZYNNE. |
|
Powrót do góry |
|
 |
moniq08 Większy chwast
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2018 11:55 Temat postu: |
|
|
Czasami nie za dużo potrzeba do zaczęcia działalności. Jednak są takie sytuacje gdy parę nawet tysięcy was blokuje przez otworzeniem firmy. W takiej sytuacji fajną opcją są pożyczki gotówkowe dla firm udzielane internetowo. Możecie szybko i bezpiecznie pożyczyć np. tysiąc, dwa, a nawet 10 tysięcy rozłożonych na 24 miesiące spłaty |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inatka93 Roślina uprawna pospolita
|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2018 11:05 Temat postu: Kredyt |
|
|
Ja też potrzebuję kredytu na działalność gospodarczą.Dokładniej mam firmę, jaką prowadzę z bratem, jednak od jakiegoś czasu nie dzieje się w niej za dobrze. Są dni, kiedy stoi produkcja, bo materiały nie dojechały, czy tworzywa się marnują, bo produkcja nie wyrabia. Postanowiłam wynająć spółkę Primesoft z Poznania http://www.primesoft.pl/pl/elektroniczny-obieg-dokumentow , by jakoś to wszystko skoordynowała, ale muszę mieć środki na ewentualne zmiany. Nie wiem gdzie się po niego udać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2018 11:05 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |